Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen voor de hele familie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Serieuze en frivole composities van de grote meester

In dit bijzondere programma komen de serieuze en komische Bach samen. Voor de pauze gaat u luisteren naar een korte versie van de Johannes Passion door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Het tweede deel van het concert de komische Koffiecantate: Sopraan Olga Zinovieva vertolkt de rol van dochter Lieschen en de rol van Schlendrian is bas Thilo Dahlmann op het lijf geschreven. Tenor Martinus Leusink is de verteller in deze hilarische cantate.

Koffiecantate

In de komische Koffiecantate komt een heel andere Bach naar voren. In de Koffiecantate wil vader Schlendrian (Meneer Luiwammes) een einde maken aan de koffieverslaving van zijn dochter Lieschen. Bach zelf was ook frequent bezoeker van koffiehuis ‘Zimmermann’ in Leipzig waar de Koffiecantate ook zijn première beleefde. Sopraan Olga Zinovieva vertolkt de rol van dochter Lieschen, en de rol van Schlendrian is bas Thilo Dahlmann op het lijf geschreven. Tenor Martinus Leusink is de verteller in deze hilarische cantate. 

The Bach Orchestra of the Netherlands

Olga Zinovieva, sopraan • Katja Pitelina, traverso • Beto Caserio, hobo Igor Ruhadze, viool • Pieter Jan Leusink, dirigent

MAAK BIJ DE BESTELLING GEBRUIK VAN DE KORTINGSCODE ADBACH

Bekijk hier het volledige aanbod van Beleef Klassiek!

;

Praktische informatie

Concertdata

vr 18 oktober  Marekerk Leiden  19.30

za 19 oktober  Concertgebouw Amsterdam 19.30*

zo 20 oktober  Stevenskerk Nijmegen 15.00

(*) Concertgebouw Amsterdam €5,- toeslag per Rang 1 ticket inclusief gereserveerde plaats, aankomst en pauze drankje, selecteer zelf uw stoelen.

(**) Exclusief €6,95 servicekosten per bestelling